Oldal kiválasztása

Szilvi egy sikeres divattervező-szabó – egyedi, különleges, személyre szabott ruhákat kreál

Szerző: | jún 25, 2018

Mi a fene baja lehet… és főleg: ugyan mit tudok én rajta tuningolni?!

„Önállóan a vállalkozásomat másfél éve kezdtem el. Tényleg igazi szerelemszakma ez nekem, de az idei év egy kicsit hardcore-ra sikeredett: annyival több megkeresés esett be, hogy be kellett látnom, nem bírom egyedül. Próbáltam segítséget toborozni magam mellé – akik aztán jól cserben is hagytak, pedig én számítottam rájuk, amikor elvállaltam a munkákat.

Az első negyedévem azzal telt, hogy 3 ember helyett próbáltamhelytállni. Minden darabba bele akartam tenni azt a maximalizmust, amit a ruhákban viszont akarok látni. Csak akkor adok ki a kezemből valamit, ha az adott ruha tökéletes – se hozzátenni, se elvenni nem kell semmit. Mentálisan, fizikailag, lelkileg nagyon-nagyon elfáradtam. Én, aki imádom a szakmámat, azt éreztem, hogy gyűlölöm és nem akarok soha többé ruhákat készíteni.

És akkor jött velem szembe Eszter mini-tesztje, a Rossz tulajdonságokból tehetség teszt…
Vannak rossz tulajdonságaim, nem is kevés, szóval jó esélyekkel vágtam neki. Fél óra alatt túl is voltam az egészen, és este fél 11kor, mint egy félőrült rohangáltam föl-alá a lakásban, hogy: Úristen, rájöttem, mit utáltam ennyire az elmúlt fél évben!

Aztán utánanéztem a Szuperképesség Küldetésnek – mert ha ez a kis 15pontos mini-teszt ilyen tarkón-csapás-szintű felismerést tudott előidézni nálam, akkor ebből sokkal, de sokkal több kell nekem.
Belevágtam a nagypályás játékba is, a háromszázvalahány kérdéses Tehetségtesztbe a kétnapos Küldetésen.”

„A legszexibb tehetségem az Ötletgyáros. Csak alátámasztani tudom, amit mondanak róla: igen, mi tényleg olyan lehetetlen dolgokat tudunk összekombinálni, amiről mindenki azt mondja, hogy “Nailyennincs” – mi megmutatjuk, hogy mégis lehetséges.

Bármi jelentéktelen impulzusból, ami megragadja a fantáziám azonnal muszáj valamit kreálnom. Gyakorlatilag ez volt az a tehetség, ami első hallásra eszembe juttatta, hogy kicsi koromtól kezdve kényszeresen alkottam.
Most már azt is tudni vélem, hogy a lustaságom is az egyik tehetségemhez kapcsolható. Amint belekezdek valami új dologba, rámtör ez a “most mindenki hagyjon békén, ne szóljatok hozzám” mufurc hangulat.
Ilyenkor úgy tűnök, mint aki lopja a napot.
Ha beraknának egy sarokba 2 napra, én ott ellennék.
Ilyenkor azonban jár az agyam és egy csomó csodálatos dolog történik. Ez az én abszolút produktív lustálkodásom!

Úgy érzem, most én vagyok az egyik legboldogabb ember a földön.

Rájöttem arra, hogy miért utáltam meg a szenvedélyem – és dobtam majdnem suttba azt a szakmát, amibe szerelmes vagyok. És főleg azért lehet madarat fogatni velem, mert már azt is tudom, hogyan lehetek
míg-a-halál-el-nem-választ boldog divattervező.

Kiderült, hogy nem véletlenül imádom, amit választottam, sőt, vannak még tehetségeim, amikről nem is tudtam. De bizony kőkeményen megkaptam azt is, hogy mi az, amiben nem vagyok jó – és hagyjam a fenébe. Aztán a 30 napos utánkövetés…hát elképesztő jó kis virtuális brigád kovácsolódott össze – nem engedtük el egymás kezét, rugdostuk egymást a rázósabb feladatokban… és napról-napra fejlődtünk. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom: a 30 nap végére KITELJESEDTÜNK a tehetségeinkben!”

Szilvi egy sikeres divattervező. Mármint teljesen logikus, hogy nem csak egy “sima szabó”. Visszafejtve a ténykedése hogyan-és-miértjeit a tehetségei alapján minden világos. Ha Szilvitől szeretnél ruhát, ahhoz le kell ülni vele – és beszélni… A gondolatolvasó tehetsége ilyenkor belopakodik a kuncsaftba – ráhangolódik; és rendszerint kifürkészi az élete egy meghatározó kulcsmomentumát. Ez a mérföldkő inspirálja a vizuális mesét.
Szilvinél minden ruha egy történet! Ehhez a vakmerő asszociációikat a formabontó alkotókedvű #Ötletgyáros tehetsége erőszakolja rá általában. Esélye sincs megszokottat készíteni, mert azt kikéri magának ez a tehetsége. Ő nem betűkkel vagy képekkel meséli el a történetet, hanem mintákkal, anyagokkal és cérnával. Minden alkotása 100%-ban a viselőjének az esszenciája – egy haute couture talizmán! Ja, igen: és nagy mákjára ezeket az öntörvényű tehetségeket egy fegyelmezett #Stratéga tartja kézben, akinek mindig van terve.